Via Minsk

Belarus/Bielorusia Minsk

Durata şederii: 05. Dec. 2008.  - 14. Dec. 2008. (9 zi)

0 păreri I Vizualizari: 1 210 Adăugat pe: 19. Feb. 2009. küldd el ismerősödnek
avatar viaminsk

Tichete: Bielorusia 

Îmi face mare plăcere să fiu primul/a care scrie despre Bielorusia/Belarus, se vede că nu este un loc frecventat de turişti. În octombrie 2008 am decis să-mi îndeplinesc visul şi să vizitez Bielorusia/Belarus. Am avut şi companie, aşa că am optat pentru maşina proprie. Este mai ieftin, şi drumul este plin de atracţii. Călătoria a durat 10 zile, dintre care 2 au fost drumul dus-întors. Cazarea a fost într-un hotel de trei stele, calitatea fiind satisfăcătoare. Viza se obţine mai uşor dacă puteţi confirma că aveţi cazarea asigurată.
După ce ne-am pregătit pentru ce-i mai rău( viscol, control vamal strict) am pornit pe 5 decembrie. Am citit multe lucruri groaznice despre politişti şi starea generală din ţară. Însă toate astea ţin de trecut. În cele 8 zile petrecute acolo nu ne-a oprit nimeni, chiar dacă noi am fost singurii turişti. Am văzut mulţi poliţişti, dar se pare că se ocupa cu ceea ce trebuie. Străzi şi locuri publice mai curate şi trafic mai fluent nu am văzut nicăieri.
Nu este gunoi pe stradă sau chiştoace aruncate pe jos, niciun graffiti pe pereţi sau cerşetori pe stradă. Nu în ultimul rând străzile, nu sunt pline de reclame.
Din cauza numărului mic de turişti, puţini vorbesc engleza, iar în muzee totul este în rusă sau bielorusă. Merită să studiaţi un pic limba înainte să vizitaţi Bielorusia, dar să sperăm că peste ceva timp numărul turiştilor va creşte, iar din ce în ce mai mulţi localnici vor vorbi engleza.
Spune-ţi părerea despre această cronică de călătorie!
10 (1 păreri)
Te rugăm să te loghezi pentru a-ţi spune părerea!
Păreri:

Nimeni nu şi-a adăugat părerea!

Dacă vrei să-ti adaugi părerea, alege intrare sau înregistrează-te dacă nu eşti încă utilizator.

Albumul

evenimentelor

Îţi recomandăm

pentru atenţie