Are we there yet?

Franţa SAINT MALO Auberge des Jeunes

Durata şederii: 26. Mart. 2009.  

0 păreri I Vizualizari: 3 055 Adăugat pe: 30. Dec. 2009. küldd el ismerősödnek
avatar Sasha
Totul a inceput cu un drum pe autocar noaptea tarziu, urmand ca dis-de-dimineata sa ajungem in Bretagne, unde urma sa pornim spre explorarea Mont St MIchel, o manastire construita pe o stâncă granitică în Golful Saint-Malo (NV Franţei) din Marea Mânecii...parea floare la ureche :D si atat de interesant sa descoperi singura fortareata care nu a fost ocupata de armatele engleze in timpul Razboiului de 100 de ani! Ce nu a fost luat in considerare, si anume ca afara erau doar 4 grade celsius iar noi ne aflam în timpul fenomenului de reflux, cand comunicarea cu teritoriul continental nu era intrerupta, si aceasta devine peninsulă, o limbă de nisip ieşind de sub ape...un melanj de limbi uscate de nisip, mlastina, nisipuri miscatoare si iazuri izolate se afla intre noi si Mont Saint Michel....si noi nu aveam cizme de cauciuc...crezusem ca e o joaca de copii, chiar ne amuzasem, zicand in gandul nostru, ce aventuros va fi sa ocolim aceste mici obstacole!!! Nu puteam sa mergem cu papucii in picioare(exista riscul sa raman afundati in mlastina), asa ca ne-am descaltat, la 4 grade celsius, si am pornit in explorarea celor 8 km pana la Mont Saint Michel, condusi de un ghid foarte simpatic...care facea asta uneori de 2 ori pe zi; era foarte incantat de meseria lui! Senzatiile traite nu pot fi descrise...de la picioare complet inghetate, la furnicaturi, senzatii de mers teleghidat, un chin teribil care ne facea sa vorbim singuri....are we there yet? Pentru a triumfa apoi la relaxare completa, de acomodare totala si de armonie...du bonheur; conversatiile au fost hrana mintii si ne-au provocat sa uitam de apa rece si vantul puternic...cand am ajuns aproape de Mont Saint Michel, topaiam de bucurie fara sa resimt nevoia sa ma incalt imediat...nici nu ne-am grabit...am gasit la manastire un robinet cu apa rece si ne-am curatat fara graba picioarele dupa care am vizitat frumoasa fortareata. Am ramas fara glas cand am avut privilegiul sa ne bucuram de privelistea din Mont peste peninsula, am trait atat de prezent momentul acela,incat nimic altceva nu mai conta.
Seara am ajuns in Saint Malo, si dupa un scurt somn de o ora, am beneficiat de o seara foarte speciala-degustari de vin si branzeturi specifice zonei Bretagne. O explozie de gusturi, de arome ne-au imbatat pana la o ora tarzie a serii. Dimineata ne-am trezit super revigorati, fara a resimti vreun simptom de raceala de pe urma aventurii noastre de cateva ore din ziua precedenta, si am plecat la plimbare in Saint Malo, oprindu-ne bineinteles la o boulangerie renumita si desfatandu-ne cu cele mai delicioase croissante cu ciocolata.
Dupa-amiaza am avut ocazia sa practicam char-a-voile, un sport de viteza, pe plaja imensa din Saint Malo. Fenomenal a fost totul, de la salopeta, la intruire, prima incercare, si progresiv pana la aviditatea de viteza, concursuri si locul doi in finala!
Seara a inceput cu o cina tipic regiunii, cu clatite delicioase, gustoase, care au fost gatite sub ochii nostri; apoi a urmat bineinteles vin si karaoke; fiecare a cantat o melodie din tara lui! Ne-am bucurat apoi sa ne aflam intr-un club din centru, in care am dansat pana dimineata, am socializat cu alti turisti, si cu localnici de toate varstele! A doua zi dimineata am plecat,dupa o mica plimbare pe plaja, promitand cat de curand sa ne intoarcem sa petrecem alta vacanta minunata in sanul micului orasel francez!
Adăugat pe: 2009. Dec. 30.
Spune-ţi părerea despre această cronică de călătorie!
10 (1 păreri)
Te rugăm să te loghezi pentru a-ţi spune părerea!
Păreri:

Nimeni nu şi-a adăugat părerea!

Dacă vrei să-ti adaugi părerea, alege intrare sau înregistrează-te dacă nu eşti încă utilizator.

Albumul

evenimentelor

Îţi recomandăm

pentru atenţie